זה שאנחנו יודעים לכתוב בעברית או באנגלית – בין ברמת שפת אם או ברמה גבוהה מאוד, לא אומר שאנחנו (באמת) יודעים לכתוב קורות חיים. וזה בסדר, לא נולדנו כותבי קורות חיים, כמו שלא נולדנו ללמוד לחשב תרגילים במתמתיקה.
אבל, זה משהו שאפשר ללמוד ולרכוש מיומנות.
כתיבת קורות חיים (Curriculum Vitae) יכולה להיות מאתגרת, במיוחד כשאתם בתחילת הקריירה שלכם. הרי, זה שלב בחיים שאתם לומדים במכללה או אוניברסיטה, או בדיוק סיימתם לימודים אקדמיים, אבל אין לכם ״רזומה״ של קריירה מאחוריכם. אבל מה הברירות שלנו?! כולם צריכים להתחיל מתישהו. עם גישה נכונה, גם אתם יכולים ליצור קורות חיים משכנעים שמדגישים את הפוטנציאל שלכם.
כתבנו עבורכם שבעה מספר טיפים שיעזרו לכם ליצור קורות חיים אפקטיביים, גם אם אתם מרגישים לא בטוחים או חסרי ניסיון. כי בסופו של דבר, נסיון צוברים תוך כדי צבירת ניסיון.
1. הגדרת המטרה של קורות החיים
לפני שצוללים לשלב הכתיבה, חשוב להבין למה משמשים קורות החיים שלכם. איזה משרה אתם רוצים להשיג, חברה גדולה או חברה קטנה, האם זאת משרת סטודנטים או משרה מלאה.
קורות חיים הם בעצם מסמך “שיווקי” שמציג את הכישורים, הניסיון והפוטנציאל שלכם למעסיקים חדשים. המטרה העיקרית ואם אפשר, הבלעדית שלהם, היא להשיג את תשומת ליבה של המגייסת שתזמן אותכם לראיון עבודה. אז, מצד אחד לא צריך לכתוב הכל כדי שבכלל יקראו את קו”ח שלכם, אבל צריך לכתוב מספיק כדי שיבינו שאתם רלוונטיים למשרה.
השארת פרטים
2. לפני הכל - הצהרה אישית חזקה
בצד העליון של קורות החיים אתם תכתבו תמצית עליכם. אם התמצית הזאת כתובה בצורה הנכונה, זה יאותת למגייסת להמשיך לקרוא את קורות החיים. ולכן, חשוב להתחיל את קורות החיים עם הצהרה אישית חזקה. התמצית צריכה להיות פסקה קצרה (2-3 משפטים) שמסכמת מי אתם, מה אתם מחפשים, ומה אתם מציעים ברמת ההשכלה וניסיון תעסוקתי מינימאלי.
כי גם ללא ניסיון נרחב, אתם יכולים להדגיש את ההתלהבות שלכם, כישורים רלוונטיים ושאיפות קריירה לעתיד. וכן, יש מעסיקים שמחפשים ג’וניורים וישלמו פחות ממה שהם משלמים לבעלי ניסיון באותו תפקיד. זה הכל תלוי בתזמון הנכון, בזמן הנכון עם המעסיק הנכון.
דוגמה לתמצתית לקורות החיים: “בוגר טרי עם תשוקה לשיווק דיגיטלי ועין חדה למגמות במדיה חברתית. מחפש משרת כניסה כדי ליישם את היצירתיות והכישורים האנליטיים שלי תוך כדי תרומה לצוות שיווק דינמי.”
3. דגש על השכלה
כשאין ניסיון מקצועי, ההשכלה הופכת לנקודת מכירה קריטית בשלב הזה בקריירה שלכם. רשמו את הכישורים החינוכיים שלכם בסדר כרונולוגי הפוך, החל מהאחרון באופן הבא:
שנת לימודים
שם המוסד
התואר או ההסמכה שקיבלתם
תאריך סיום (או תאריך סיום משוער)
קורסים רלוונטיים, פרויקטים או הישגים
אל תהססו לפרט על פרויקטים שעשיתם, גם כאלו שעשיתם מהצד, וגם תדגימו כישורים רלוונטיים לעבודה שאתם מגישים מועמדות אליה.
4. הדגישו כישורים רלוונטיים
צרו סעיף “כישורים” ייעודי אליכם בקובץ קורות החיים (בדרך כלל בצד של קו”ח) כדי להציג יכולות שהן בעלות ערך בתעשייה שלכם. זה יכול להיות כישורים “קשים” (יכולות טכניות כמו הפעלת תוכנות) וגם כישורים “רכים” (איכויות בין-אישיות). למשל:
כישורים קשים: שפות תכנות, שליטה בתוכנות, ניתוח נתונים
כישורים רכים: תקשורת, עבודת צוות, פתרון בעיות, ניהול זמן
אנחנו ממליצים שתהיו כנים לגבי רמת המיומנות שלכם האמיתית, אבל אל תמעיטו בערך של עצמכם. אם אתם עדיין לומדים מיומנות חדשות, אתם יכולים לציין אותם כ”ידע בסיסי ב…” או “לומד כעת…”
5. כללו כל ניסיון עבודה שיש לכם - גם אם הוא נראה לא קשור למשרה
בעוד שאתם עשויים לחשוב שאין לכם ניסיון רלוונטי, כל היסטוריה התעסוקתית (הקצרה) שלכם יכולה להיות בעלת ערך אמיתי עבור המעסק הפוטנציאלי. עבודות במשרה חלקית, התמחויות, עבודות התנדבות, עזרה שנתתם לאנשים, או אפילו פרויקטים משמעותיים בבית הספר יכולים להדגים את אתיקת העבודה שלך וכישורים הניתנים להעברה.
6. התאימו את קורות החיים שלכם לפי המשרה המיועדת
גם עם ניסיון מוגבל, אתם יכולים להפוך את קורות החיים שלכם למושכים יותר על ידי התאמתם לכל בקשת עבודה. קראו היטב את תיאור המשרה והדגישו כישורים או חוויות שמתיישרים עם מה שהמעסיק מחפש.
זה גם מראה שעשיתם את המחקר הנכון עבור המשרה וזה גם מראה שאתם מאוד רוצים את התפקיד. וזה לא קשור להעדר נסיון, כי גם אנשים עם המון ניסיון מקצועי צריכים להתאים את קורות החיים שלהם למשרה. לא שולחים את אותה גרסת קוורת החיים לכל המשרות, זה אחד מהסיבות המוהקות ביותר לאי-חזרה למועמדים.
7. קבלו משוב מקצועי ותקנו את קו״ח
לפני שאתם מגישים את קורות החיים למשרה כזאת או אחרת, בקשו משוב ממנטורים, יועצי קריירה או חברים אמינים. אנחנו ב HeresMyResume נשמח לתת לכם משוב על קורות החיים שלכם בהתאם.
אתם עשויים לקבל הצעות חדשות ותובנות בעלות ערך וגם לעלות על טעויות שבלי כוונה עשיתם. תהיו פתוחים לביקורת בונה ומוכנות לבצע תיקונים.
סיכום
תזכרו – כולם מתחילים מאיפשהו, וחוסר ניסיון לא אומר שאתם לא יכולים ליצור קורות חיים מרשימים ורלוונטיים למשרה המיועדת. נכון, אתם לא תכוונו בשלב זה את קו”ח שלכם למשרת סמנכ”ל בשלב ראשון, אבל הם רלוונטים לחברות מסויימות עבור משרות מסויימות.
התמקדו בחוזקות שלכם, והיו כנים לגבי הכישורים והניסיון שלכם, והציגו את עצמכם באור החיובי ביותר! איך עושים את זה? מראים שמעוניינים ללמוד עוד ולהגיע רחוק בקריירה.
עם התמדה ושיפור עקבי, תייצרו לעצמכם קורות חיים שפותחים דלתות להזדמנויות חדשות.
ככל שתצברו יותר ניסיון, תוכלו לעדכן את קורות החיים שלכם בהתאם.
אם אתם צריכים עזרה בבניית קורות החיים שלכם באנגלית או בעברית, צרו קשר או תבקרו באתר שלנו.