בעידן שבו הבינה המלאכותית מעצבת מחדש איך אנחנו מתקשרים, כותבים, מחשבים, מעצבים, מציירים וכו, היא מביאה איתה המון יתרונות. אבל מצד שני היא גם מייצרת בעיות. מכוון שאנחנו בהירז מיי רזומה מגיעים מתחומי הגיוס, קורות חיים, ראיונות עבודה וכו – המאמר הזה יכסה את הבעיות שמביאות לבזבוז זמן, תסכול ואובדן הזדמנויות.
נדון בשאלה "האם כדאי להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת קורות חיים באנגלית?
אל דאגה, לא נשאיר אתכם סקרנים ונמשוך אתכם עד סוף המאמר עם הדעה שלנו (שמבוססת על סטטיסטיקה אמיתית).
שימוש בבינה מקטין את מספר הזימונים לראיונות עבודה מאשר כתיבה אותנטית ומקצועית של קורות החיים. כי אתם יודעי מה אומרים על מה שבחינים… אתם המוצר!
במאמר נסביר את הטענה בצורה שלא תשאיר אתכם עם סימני שאלה.
הבינה המלאכותית (AI) היא פתרון לבעיה שמייצרת בעיה גדולה יותר עבור מחפשי עבודה
הבינה המלאכותית (AI) הומצאה כדי לפתור בעיה קיימת. לענייננו, היא עוזרת לכתוב קורות חיים באנגלית בקלות ובמהירות.
אתם רוצים להימנע משגיאות כתיב, להישמע מקצועיים, ״מורכבים״ (לא במובן הטוב של המילה), ובעלי יכולת התבטאות באנגלית, תשתמשו בבינה המלאכותית.
הבעיה, שהפתרון שהיא מציעה לבעיה הזו, יוצרת בעיה גדולה יותר.
בספר של מארק מאנסון: "The Subtle Art of Not giving A F*ck״, הוא טוען שלעולם לא נוכל להיפתר מבעיות. כי, כל בעיה שתפתרו, תייצר לבעיה חדשה. בעיות תמיד היו ותמיד יהיו. התפקיד שלנו הוא אם כבר אנחנו מייצרים בעיות, לפעול כדי לייצר בעיות ״טובות״ יותר, או כאלו שלא יכניסו אותנו לבוץ עמוק. סוג הבעיות שאנחנו ננסה לפתור, יגדירו את איכות החיים, ההצלחות והכישלונות.
לפי מארק, אתם לא יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
רוצים לקנות בית? מעולה, תחתמו על משכנתא ל – 30 שנים הבאות.
רוצים ילדים? מדהים – רק שזה יעלה לכם ברגשות, כסף ודחיית הגשמת חלומות כמו טיול ברחבי העולם.
הבינה המלאכותית גם היא באה לפתור בעיות, אבל למי שמשתמש בבינה כדי לבנות קורות חיים, היא עשויה מאוד לייצר בעיה הרבה יותר גדולה מהמצב הקיים: בזבוז זמן יקר, קושי בקבלת זימונים לראיונות עבודה ואובדן הזדמנויות קריירה.
אין לנו ספק בזה. הרבה יותר קל ללחוץ על אייקון שרביט הקסמים של תוכנת הבינה. (לא סתם עיצבו אותו ככה). אנחנו מבינים. זה מפתה להסתמך על הבינה לכתיבה. היא קלה, נוחה, יעילה, מבינה את חוקי הדקדוק יותר מכם, ומבטיחה להפוך את המסמכים שלכם ל״מקצועיים״.
חוץ מהדבר האחרון שהיא מבטיחה, כל זה נכון.
אנחנו רק שואלים, ״באיזה מחיר״?
בגלל שהשימוש בבינה כל כך נוח וקל, מועמדים רבים אחרים משתמשים באותם הכלים. אז מה שקורה, אתם, והם, מכניסים את עצמכם ביחד למכנה המשותף רחב מאוד.
ושם בדיוק המלכודת, כי זה בלתי אפשרי לבלוט ולמצב את עצמכם מהמקום הזה. ותפקידו של קורות חיים חהבליט אותכם ביחס למועמדים האחרים, כי אתם, והם מתחרים על אותה משרה.
בואו נדבר על זה.
השארת פרטים
ממוצע האמצע - AI AVERAGENESS כמועמדים למשרות
מודול בינה המלאכותית (האלגוריתם של AI) מבוסס על אלפי ״קורות חיים מוצלחים״, או על פיסות כתיבה שהוא אוסף לאורך זמן. ולכן, הבינה, באופן טבעי, תנתב את כתיבת קורות החיים לאמצע, לממוצע הרחב, למכנה המשותף הרחב ביותר באותו ענף/מקצוע. ומבחינת הרובוט, הוא עשה את העבודה, כי האלגוריתם הגדיר כ״כתיבה טובה״.
לא נכנס יותר עמוק מזה לפרטים טכניים זאת לא המטרה של הכתבה – כי מה שאתם באמת רוצים בסופו של דבר זה מסמך קורות חיים אפקטיבי שיביא לכם ראיונות עבודה כמועמדים למשרות.
אולי קיבלתם מסמך ללא שגיאות כתיב, אבל הוא ממקם אותכם באמצע. ב – averageness, וזה לא רק שלא מבדל אותכם, זה גורם לכם להיראות ״כמו כולם״, צפויים מראש וללא edge. קורות החיים שלכם יראו כמו האח התאום של מסמכים אחרים שהם קיבלו באותו יום (כי הוא פולט את אותו סגנון כתיבה). אם הקורא כבר ינבה מראש איך המשפט יסתיים עוד לפני שהתחיל לקרוא אותו, זה אבוד.
וכשאתם נשמעים כמו כולם, כמו מאות מועמדים אחרים, אתם בלי כוונה או רצון תמקמו את עצמכם חזק באמצע. קורות חיים כאלה נפסלים. זאת ההגדרה של AI Averageness בהקשר של קורות חיים.
לא יכולנו לכתוב את זה יותר טוב מאשר הכותרת בכתבה של רונית הראל בדה מארקר: ״אם קורות החיים שלכם צריכים לבלוט על פני 300 אחרים, מה הרעיון שכולם ייראו בדיוק אותו דבר?"
בואו נתמקד לרגע בבעיות שיוצרת הבינה. לכאורה, ולבעיות הגדולות יותר שהיא מייצרת
הבעיה שפתרתם 😀 | הבעיה שיצרתם ☹️ |
חסכתם זמן! | ובעצם בזבזתם זמן יקר יותר. איך? קו״ח בינוניים נחסמים במערכות ATS ונדחים על ידי מגייסים, מה שמגדיל את זמן חיפוש העבודה, וכך איבדתם זמן יקר + פספוס הזדמנויות יקרות. |
האנגלית מושלמת | אז זהו, שלא בדיוק. אולי אין טעויות דקדוקיות, אבל בינה מלאכותית מוסיפה המון ״אוויר חם" (בעולמות הכתיבה קוראים לזה fluff), משפטים צפויים מראש, מה שגורם לרצון להפסיק לקרוא מה שהרובוט כתב. |
אתם נשמעים מקצועיים! | אתם נשמעים מקצועיים בדיוק כמו כולם, לא ייחודיים, ללא אופי ו – character. מועמדים מאותו ענף כמו שלכם שכן כתבו מקצועית והשתמשו בניואנסים מעולמות הגיוס, יקבלו יותר זימונים לראיונות גם אם הם פחות מתאימים למשרה. |
חסכתם כסף! | אולי חסכתם כמה מאות שקלים, אבל האם אתם יודעים כמה עולה זמן חיפוש עבודה? |
נוחות | נכון. הרבה יותר נוח ללחוץ על כפתור הקסם וזהו – יש לכם קורות חיים יפים שמחכים לכם. אבל כמה נוח לחזור אחורה בזמן אחרי תקופה שלא מקבלים שיחות ממגייסות ולהתחיל תיקונים אינסופיים עד שמבינים שזה לא עובד. |
קורות חיים שנוצרו על ידי AI נחסמים במערכות ה ATS. ואלו שלא נחסמות לא קוראים אותם
עד עכשיו נתנו לכם דוגמאות של קורות חיים שמגיעים למגייסים (שזה המקרה הטוב).
כיום, מערכות ה – ATS – Applicant Tracking System, שסורקות את קורות החיים מזהות מיידית ניסוחים של בינה מלאכותית וחוסמות קורות חיים כאלה ללא מאמץ. האלגוריתם בנוי סביב זה.
ונניח לרגע שאתם ה – 25% שכן הצליח לעבור את מערכות הגיוס, מגייסות מזהות כתיבה בינתית מקילומטרים. שלא לדבר על המעסיקים עצמם. תשאלו את עצמכם את השאלה הבאה.
מי רוצה לראיין מועמדת או מועמד שרובות כתב את קורות החיים עבורם? מי ירצה לזמן לראיון עבודה מישהו או מישהי שלא הקדישו את הזמן שלהם לכתוב את קורות החיים שלהם, והשתמשו ברובוט חינמי שיעשה עבורם את העבודה (הלא מדויקת). האם ירצו להעסיק מועמדים כאלו? נראה לי שתוכלו לענות על השאלה הזאת בעצמכם.
יש משהו בכתיבה הבינאתית שמנפחת את הכתיבה, כי היא עושה שימוש יתר בשמות תואר, ונוצר הרבה אוויר חם במקום לכתוב קו״ח מדוייקים. באנגלית קוראים לזה fluff.
אבל יש מה לעשות! לכתוב את קורות החיים שלכם עם כותבים מקצועיים שמגיעים מעולמות הגיוס.
מספיק דיבורים על הבעיה – אנחנו עם המבט קדימה לפתרונות!
למה לכתוב את קורות החיים עם כותבים מקצועיים?
כמו שתוכנת אקסל או גוגל שיטס לא מחליפים רואי חשבון ומנהלי חשבונות, וכמו שתוכנות ניהול לידים (CRM) לא באות במקום מנהלי המכירות או מנהלי השירות, כך הבינה המלאכותית לא באה במקום כותבים מקצועיים לקורות חיים.
כשכותבים מקצועיים כותבים עבורכם את קורות החיים, התת מודע של הקורא מקבל איתות שמדובר בתוכן אותנטי שמתקשר אישית למועמד. ברגע שאין את הקשר בין הקריאה ומי שכתב את התוכן- שם מספספים את ההזדמנויות.
יתרונות של כתיבה מקצועית - ואנושית!
גישה פרטנית
לפני הכל, אנחנו מדברים איתכם. רוצים ללמוד מכם כל מה שצריך על העבר שלכם, על המטרות שלכם, על השאיפות שלכם, על המשרה המיועדת אליה אתם מכוונים את קורות החיים שלכם. אנחנו נגבש אסטרטגיה לפני שנתחיל לכתוב את קורות החיים שלכם. יש המון שיקולים כמו מספר מקומות עבודה שעבדתם בהם, איך לנסח דברים שעשויים להיתפס כחסרונות. יהיו שיקולים להשמטת דברים מסויימים, או להוספת דברים שחסרים בעינינו.
בסופו של דבר מי שמקבל את קורות החיים שלכם בן אדם, לא רובוט. נכבד אותו, כמו שאתם מכבדים את עצמכם ומקדישים את הזמן "להפיק" את מסמך קורות החיים שלכם.
מבינים את עולמות הגיוס
זה לא מספיק לדעת לכתוב בשפה מסוימת, לא משנה אם זה אנגלית או עברית. חשוב לדעת איך מגייסת חושבת, מה גורם לה להחליט להעביר קורות חיים ומה גורם לה לא. אם הכותבים מכירים את קהל המטרה שלהם, המגייסים, זה כבר 50% מהעבודה. כל השאר זה להכיר אתכם, המועמדים – ולדעת לדייק לכם מסמך אפקטיבי.
בנוסף, חשוב גם להכיר את מערכות הגיוס – מערכות ה – ATS. אחד הדברים שאנחנו בהחלט יכולים להגיד מהניסיון שלנו בעולמות הגיוס זה שהמערכות לא אוהבות תוכן מבינה! כי הן מתוכנתות לזהות ולחסום קו״ח כאלה.
רוויזיות על גרסאות קורות החיים שלכם
גם כשאנחנו מסיימים לכתוב לכם את גרסת המאסטר של קורות החיים שלכם, הם עדיין לא מוכנים לשליחה. הרי, אתם אמורים לעבור על דרישות המשרה המיועדת ולאחר מכן לעדכן את קורות החיים (בחירת מילות מפתח וכו). אנחנו מלמדים את הלקוחות שלנו איך להתאים את קורות החיים לכל משרה מיועדת כדי לעזור להם לקבל זימונים לראיונות עבודה.
כמו אחד המשפטים בשיר של משינה "את לא כמו כולם, הכי מיוחדת" – וכך קורות החיים שלכם חייבים להיות. מיוחדים וייחודיים אליכם כדי שלא תהיו כמו כולם.
ולכן, אנחנו לא ממליצים להשתמש בבינה מלאכותית – (1) כדי לא להיחסם במערכת הפילטרים (ATS – Applicant Tracking System), וגם כדי שהמסגייסת תחזור אליכם לזמן לראיונות עבודה.
נשמח לדבר איתכם על קורות החיים שלכם, ולתאם שיחת היכרות כדי לדון על מטרות הקריירה שלכם. בני אדם אל בני אדם.